Menu

02 mei 2015

When Marnie Was There (2015)

Een Studio Ghibli film die niet gemaakt is door Hayao Miyazaki, we moeten er maar aan wennen. Misschien ook niet, te bedenken dat Studio Ghibli misschien niet heel lang meer zal bestaan of het andere uiterste, dat Miyazaki toch weer films gaat maken.

Anna is een verlegen meisje die ook nog eens wegens ziekte naar haar oom en tante wordt gestuurd om te genezen in de natuur. Haar oom en tante wonen in een klein dorpje aan de zee en leven van hun boerderij. Anna gaat daar op onderzoek uit en wordt al snel verliefd op de villa aan het moeras. Ze leert daar een bijzonder meisje kennen en ze worden de beste vriendinnen.

Als westerse filmliefhebber voelen Japanse films altijd al snel raar aan. Ze hebben een rustig tempo en bijzondere personages. Deze elementen zaten ook zeker in When Marnie Was There, alleen nu vond ik dit juist fijn. Het verhaal had een lekker ritme waarbij ik na anderhalf uur me afvroeg of het al was afgelopen. De animaties waren ook prachtig, bijna elk shot was wel een schilderij!


Mijn cijfer:      8,0/10
IMDb:             7,7/10


“Didn’t you know, you’re my secret?” –Marnie


Sinds 23-04-2015 in de bioscoop.

1 opmerking: