Menu

04 juni 2015

Mad Max: Fury Road (2015)

George Miller is terug met Mad Max in deze vierde film van zijn post-apocalyptische franchise. Deze film stond al jaren op de planning, maar dat de film ook daadwerkelijk ooit echt gemaakt zou worden begon een legende te zijn. Er waren verschillende problemen met de productie, zo was de woestijn in Australië plots groen, kreeg Heath Ledger de hoofdrol aangeboden net voor zijn overleiden en waren er natuurlijk geldproblemen. Gelukkig voor Miller en ons kijkers heeft de productie toch groen licht gekregen met Tom Hardy in de hoofdrol.

Het zit Mad Max Rockatansky niet mee wanneer hij gevangen wordt genomen. Hij wordt gebruikt als levende bloedzak voor de War Boys. Imperator Furiosa begint een oorlog tegen Immortan Joe en zijn War Boys wanneer ze de vrouwen van Immortan Joe steelt. War Boy Nux laat zijn bloedzak Max niet achter, iets wat hij misschien wel had moeten doen.

Hoe debiel het verhaal ook mag klinken is de film geniaal! Wel twee uur lang kijk je naar deze achtervolgingsscène die geen enkel foutje bevat. Het is allemaal zo ongelooflijk debiel dat het werkt. Volgens mij heb ik mijn favoriete actiefilm gevonden!


Mijn cijfer:      8,5/10
IMDb:             8,7/10


“You know, hope is a mistake. If you can't fix what's broken, you'll go insane.” –Max Rockatansky



Sinds 14-05-2015 in de bioscoop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten