Menu

23 juli 2015

Mr. Holmes (2015)

Ian McKellen als een gepensioneerde, dementerende Sherlock Holmes klinkt als Oscar waardig! Sir McKellen ken ik voornamelijk door zijn rol in The Lord of the Rings als de altijd exact op tijd zijnde Gandalf en uiteraard als Magneto in de X-Men franchise. Dus als drama acteur was ik nog niet heel erg met hem bekend.

De gepensioneerde Sherlock Holmes heeft zijn leven in Londen achter zich gelaten voor het platteland om bijen te verzorgen. Als een man in de negentig begint hij vergeetachtig te worden en heeft een verzorgster bij zich inwonen samen met haar zoon. Die jongen is de prikkel die hij nodig had om aan zijn boek te werken en zich zijn laatste opdracht te kunnen herinneren.

De film verteld als het ware drie verhalen: Sherlock Holmes dementerend op de boerderij, zijn reis naar Japan om dat tegen te gaan en zijn laatste opdracht in Londen. Dit zijn niet alleen drie verschillende verhalen, maar ook drie verschillende Sherlock Holmes die Ian McKellen heeft vertolkt. In Londen is hij nog goed bij verstand en gebruikt zijn charme om de zaak op te lossen, in Japan merk je al dat de dementie zijn eerste sporen heeft achtergelaten en op de boerderij raakt hij delen van zijn dag kwijt en functioneert amper. Dit vraagt veel van een acteur en Sir McKellen heeft dit geweldig weten te portretteren! Als hij geen Oscar wint voor beste hoofdrol weet ik het ook niet!


Mijn cijfer:      8,5/10
IMDb:             7,6/10


Sherlock Holmes: I've decided to write the story down; as it was, not as John made it. Get it right, before I die.
Roger: You're not going to die.
Sherlock Holmes: I'm 93.
Roger: I had a great-uncle who lived to be 102.
Sherlock Holmes: Well done. That seals my fate. What are the odds that you would know two men who would live that long?
Roger: Well, I didn't actually know him.


Sinds 16-07-2015 in de bioscoop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten