Menu

03 december 2015

Steve Jobs (2015)

Net als alle andere Apple producten komt ook van Steve Jobs zijn leven elk jaar een net iets andere film uit. Al heeft deze op voorhand al een goeie bodem, met Danny Boyle (Trainspotting) als regisseur, Aaron Sorkin (The Social Network) als scenarist en Michael Fassbender als Steve Jobs.

De man Steve Jobs kennen wij allemaal als het genie achter Apple en zijn producten. Drie van die producten en hun lancering zijn zeer belangrijk geweest in zijn carrière. Laten dit nou ook net de momenten zijn dat iedereen zijn opgefokte gevoelens bij Jobs eruitgooit. Waaronder zijn ex en de dochter die hij niet wilt erkennen.

Een interessante manier om iemands leven te vertellen, door drie belangrijke momenten eruit te halen en hier twee uur aan te besteden. Het probleem was dat dit eigenlijk best saai is. Ja, Steve Jobs was een lul en de producten waar hij mee kwam waren geniaal en zijn dochter is erg zielig. Maar na twee uur ben je daar best wel klaar mee. Desalniettemin zat de film goed in elkaar en bleef ik toch geïnteresseerd, waarschijnlijk omdat Fassbender een geniaal acteur is.


Mijn cijfer: 6,0/10
IMDb: 7,7/10


Steve Wozniak: What do you do? You're not an engineer. You're not a designer. You can't put a hammer to a nail. I built the circuit board! The graphical interface was stolen! So how come ten times in a day I read Steve Jobs is a genius? What do you do?
Steve Jobs: Musicians play their instruments. I play the orchestra.


Sinds 03-12-2015 in de bioscoop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten